Burno ljubavno proleće i leto 2024.

 

Polovinom marta, Venera, planeta ljubavi ušla je tajanstvene i romantične Ribe dok je Mars, planeta strasti bio u Vodoliji (znaku harizmatičnih osoba sklonih flertu) a 23.marta Mars je ušao u Ribe dva dana pre pomračenja Meseca i tada kreće za mnoge prilično komplikovan ljubavni život, pojačana potreba za romantičnm doživljajima, nova poznanstva.Planete su permutovale mesta pa je tako Venera ušla u Ovna u znak kojim vlada Mars, planeta strasti i uticala je na vatrene znake da se olako upuste u flert dok je Mars još uvek bio u Ribama. Muškarci su bili konfuzni a žene direknte i zahtevne.Od 1.maja, Venera je ušla u svoje sedište u Bika i žene su promenile taktiku, postale spremnije da se prilagođavaju na potrebe partnera, a Mars je ušao u Ovna u svoje sedište i muškarci su krenuli u akciju i počeli da mnogo strastvenije pokazuju svoja osećanja. Mars će boraviti u Ovnu sve do 9.juna a tada će Venera već biti u Blizancima jer je u toku ove godine veoma brza.Ulaskom u Blizance 23.maja, dan pre nego što u Blizance uđe Jupiter, planeta egzaltiranosti, Venera će doprineti boljoj komunikaciji sa partnerom. Druga polovina maja postaje za mnoge izuzetno stresna mnogi će pokazivati otvoreno svoja osećanja ali konjunkcija Jupitera, planete egzaltiranosti nad fiksnom zvezdom Algol od 1. do 20.maja može one koji su suočeni sa ozbiljnim ljubavnim dilemama učiniti hirovitim i impulsivnim a one koji su su srećni u vezi još većim optimistom.Blizina Urana tera mnoge na značajne promene u ljubavi, bilo da će biti skloni flertu, preljubi ili mogu planirati razvod Ipak najverovatnije da će odustati od radikalnih odluka jer će Jupiter biti u dobrom aspektu sa Plutonom.Nešto veoma značajno će se dešavati u Blizancima jer će i Karma i Pandora preći iz Bika u ovaj znak a kako će tu biti i Jupiter prilično površan i lepršav mnogi će nesmotreno odavati tajne i biti po mnogim pitanjima naivni, uvereni da su na pravom putu kada donose odluke u vezi sa ljubavnim životom.


Venera i Merkur takođe u Blizancima do 17.juna stavljaju akcent na komunikaciju druženje, razmenu ideja.Polovinom juna Mars na počektu Bika u dobrom aspektu sa Venerom i Merkurom donosi udvaranje na otvorenom, u restoranima, na putovanjima u toku rekreacije i kako Amor pravi konjunkciju sa Uranom u Biku, mnogi će promeniti status i odlučiti se za zajednički život i brak ali oni koji su u lošim odnosima sa partnerom mogu biti hiroviti i doneti ne razmišljajući odluku o raskidu jer je Psiha u to vreme na 20.stepenu Vodolije koja nikada ne gubi vreme. Fortuna je u to vreme u Ovnu i ide prema Severnom Mesečevom čvoru što donosi osećanje ispunjenosti zahvaljujući ličnom angažovanju i upornosti.Eros i Vesta na kraju Raka donose mogućnost da i oni koji nisu razmišljali o ulasku u brak ili nekoj novoj vezi dožive udvaranje koje ih neće ostaviti ravnodušnim i to će se osećati u drugoj polovini juna.

Crni Mesec Lilit ide hodom unazad preko Device i u junu pravi napet aspekt sa Karmom i Pandorom i simbol je zle žene koja pravi razdor koja je sujetna i ne može da prežali nekog i sklona je intrigama.

Saturn na 19.Riba u opoziciji sa Denebolom fiksnom zvezdom u Devici simbol je starijeg muškarca koji se oseća povređenim od mlađe partnerke jer je Saturn u napetom aspektu sa Merkurom i Venerom u Devici koji su simbol mlađe žene.

U julu su aktivni Karma i Pandora na kraju Blizanaca a sredinom jula u Blizance ulazi i Amor. Naglašena je konjunkcija Marsa i Urana u napetom aspektu sa Merkurom u Lavu tako da tada treba biti oprezan kod donošenja odluka o eventualnom raskidu veze. Viktorija je i dalje u Vagi zbog čega bi mnogi mogli ući u brak i podržana je od strane Merkura iz Lava i od strane Jupitera u Blizancima što donosi mogućnost poznanstva na putu.

Copyright by Jasminka Holclajtner