Princeza Margareta i Piter Taunsend -Zabranjena ljubav

 

Piter Taunsand, visoki službnik na dvoru kraljice Elizabete i princeza Margareta

Da nije na dvoru sve bajkovito govori ljubav izmedju princeze Margarete, sestre kraljice Elizabete koja se zaljubila u Pitera Tausenda, avijatičara RAF-a visokog službenik na dvoru.Sve je počelo kada je ona imala dvadeset tri godine. I njoj je bila zabranjena ta ljubav, apsolutno su svi bili protiv nje, pozivali su se na zakone iz 18.veka, državni organi, kraljica Elizabeta, mada je pokušala da je nagovori da ipak malo sačeka, verovatno je kupovala vreme. I za razliku od nje koja se zaljubila pa čak postoje indikacije da se  i verila veoma mlada, tajno ili polu-tajno sa sadašnjim suprugom princom Filipom, njenoj sestri nije bila data mogućnost da se uda za onog koga je volela. Čerčil je bio striktno protiv tog braka. On je bio razvedeb sa dvoje dece. Iako je ona njega upoznala kada je imala 14 godina, zaljubila se u njega, možda tada kao šiparica, ljubavna veza je započela posle smrti njenog oca kada je imala 22 godine. Piter Tausand je rođen u Indiji jedno vreme je bio amo sa službom i kada je saznao za preljubu supruge, zatražio je razvod.Bio je u službi kraljice i to visoko rangiran, često u njihovom društvu i tako se rodila ljubav. Oni su je krili ali je javnosti postalo nešto sumnjivo kada su videli da je ona za vreme cermenoije krunisanja njene sestre Elizabete II napravila jedan pokret, kranje bliskosti da mu skloni mrvicu sa njegove uniforme. Javnosti je bilo jasno da se tu nešto dešava a pošto je Margaret bila mlađa od 25 godina kraljica je morala da dozvolu za venčanje sa razvedenim muškarcem međutim engleska anglikanska crkva je bila protiv. Iako je javnost bila na strani zaljubljenih, Vinston Čerčil, premijer bio je protiv braka i Piter Taunsend je poslat u englesku ambasadu u Brisel na službu. Ona ga je čekala i kada je napunila 25 godina 1955. ponovo se razmatrala ta mogućnost ali je premijer Entoni Idn odlučio da ako ona bude insistirala na venčanju, biće joj ukinute sve  kraljevske privilegije kao i prihodi. Tako, stavljena pred svršen čin, pod velikim pritiskom donela je odluku koju je objavila 31.10.1955.

Udala se 6. maja 1960 za Lorda Snoudona, dvorskog fotografa, dobial dvoje dece sa njim i razvela se 1978.

Piter Taunsedn i njegova druga supruga koja je veoma ličila na princezu Margaret

Piter Taunsend se oženio mladom Beligijankom koja je veoma podsećala na princezu Margaret i preselio u Francusku.Ponovo su se sreli posle skoro četrdeset godina 1993. poslednji put. Margareta je umrla 2002. Entoni, Lord Snoudon umro je januara 2017. u 87. godini a Piter Tausand je umro 1993.

Astrološko tumačenje

Piter Tausand, rođen 22.11.1914.

Sunce u 12. Na 28.Škorpije. Mars na Asc. Na 7.Strelca Asc. Na 4.Strelca Venera na 8.Strelca

Princeza Margareta rođena 21. Avgusta 1930 Lav sa podznaom u Ovnu i sa Uranom na 15.stepenu Ovna u opoziciji sa Venerom u Vagi- strastvena, romantična veza. Suprug ( Vaga) Sunce- Neptun konj. na 28Lava i 3.DeviceMesec na 25 Raka Pluton na 20.Raka. Mars na 25. Blizanaca.Saturn na MC na 5. Jarca

Mars na 25. Blizanaca u kvadratu sa jakim Merkurom na 24. Merkura

Njen podznak u Ovnu u trigonu sa Asc i Marsom u Strelcu

Njegov Mars na kraju Blizanaca na vrhu njene osme kuće gde je konjunkcija Saturna i Plutona u Raku- odricanje od ljubavi. Njen Mesec iznad njenog Neptuna na 0. Lava

Njegov Severni Mesečev čvor na kraju Vodolije iznad njenog Crnog Mesec Llita- erotikai 1954. Ljubavna veza izmedju njih dvoje je počela U vreme njihove ljubavi Uran, planeta promena i velikih šokova je tranzitirao preko njenog Jupitera

Njeni Venera i Saturn ( tuga) bili su nad njegovim Suncem u vreme kada je objavila da odustaje od venčanja, slab Mesec u Vagi ( slomljena volja)

Mlad Mesec je bio u Ribama kada je ona objavila venčanje sa Lordom Snoudenom kada je čula da će Piter Tausend da se oženi dvostruko mlađom devojkom koja je slika i prilika princeze Margaret.U svojoj 29. Godina se udala za Lorda Snoudona. Međutim, njen privatni život je i dalje zaokupljao pažnju javnosti. Mnogo je putovala u SAD,Japan, Kanadu, Australiju, na Filipine, Svazilend u Kinu, Dansku. Bavila se humanitarnim radom, međutim mediji su je pratili, očigledno nije bila verna suprugu za koga je postojalo mišljenje da je homoseksualne orijentacije iako je posle razvoda ponovo bio oženjen. Bila je u kako je ona tvrdila platonskoj vezi sa bratancem britanskog premijera Alek.Daglas-Houmom, džez pijanistom koji je godinu i po dana nakon raskida izvršio samoubistvo.Njeno ime su vezival i za Voren Bitija, glavnog zavodnika Holivuda, za glumca Dejvida nivena, Piter Selersa, za Mik Džegera. Od najranije mladosti je pušila i mnogo pila i umrla od bolesti pluća.

Dugo je ova ljubavna priča zaokupljala medije a 2016. puštena je serila “The Crown” – Kruna koja između ostalog opisuje i njenu ljubav sa Piterom Taunsendom.

 

Copyright by Jasminka Holclajtner