Robert Brauning i Elizabet Barreth Brauning – Uzvraćena ljubav

 

Robert Brauning i Elizabet Baret Brauning

Robert Branuning, poznati engleski pesnik i pisac sreo je Elizabet Barret takođe književnicom kada je imao trideset dve godine a ona trideset osam. Ona je hvalila njegove pesme i njemu je to laskalo.

Ona je imala izuzetno sretno detinjstvo u Worečesteršajru ali je posle jedne povrede imala ozbiljnih problema sa kičmom i faktički bila invalid. Njen poseisvni otac je nju napravio zavisnom od njega. Posle susreta sa Robertom kada je odmah planula ljubav 1844.godine.

Elizabet je Riba sa podznakom na 29.Device i na samoj osi sedme kuće nalazi se Venera ( ljubav, slava) na 28.Riba – nalazi srodnu dušu.  Ona je priznala da su je ta pisma spasla od samoubistva.Njena Venera na 28.stepenu Riba u konj. sa njegovim Mesecom na 4.Ovna, on je zaista njoj pomogao, on je umeo da pokaže ljubav. Njeni Mars i Pluton u egzaktnoj konjunkciiji na 9- i 10. Stepenu Riba su je činile depresivnom jer je tu i slab Merkur na 8.Škorpionskom stepenu Njegovi Venera i Jupiter su na njenom MC i ona se proslavila prepiskom sa njim i njihovom vezom a kvadrat sa njenom Venerom govori o njegovoj upornosti da je verovatno nagovori da krenu u Italiju gde su posle razmenjenih 600 pisama našli sreću u braku.

Elizabet je ima još jedan veliki šok a to je smrt brata koji se udavio ( Neptun na osi 3.kuće – brat u kvadratu sa Merkurom i Marsom u Ribama), osećala se  usamljenom i iako je bila već poznata pesnikinja imala je potrebu za promenom. Robert je ušao u njen život kao najznačajnija figura posle oca i brata i oni su morali da se tajno venčaju i inkognito otputuju za Italiju gde je ona rodila sina, živeli su skromno i pored pomoći koju je dobijala od rođaka li su oboje bili srećni u Firenci.

U solaru za tu godinu Mesec je u horoskopu Roberta na kraju Jarca u 2.kući ( posao   -oboje pesnici) gde su Saturn i Psyche Amor u konj. sa Neptunom je na kraju Vodolije iznad Karme Amora i Kirona. Njegov Kiron je iznad njenog Merkura a u natalu je njegov Crni Mesec Lilit iznad njenog Meseca u njegovoj 9.kući inostranstva –živeli u inostranstvu. U godini poznanstva kada je planula njihova ljubav njegov Mars u Blizancima je ojačan egzaktnom konjunkcijom sa tranzitnim Marsom –Blizanci, simbol dobre komunikacije a Venera je u tranzitu došla nad natalnu Veneru. Elizabet se može smatrati tipom Venere jer je Mesec u Vagi gde je i prva kuća ličnosti i jako naglašen znak Riba u kome je Venera egzaltirana. Uran je došao iznad njegovog Meseca u Ovnu.Pluton je u solaru za tu godinu bio u tranzitu u njegovoj četvrtoj natala a u sedmoj solara zato su i morali da se kriju i da ne obelodanjuju svoju ljubav, najviše zbog njenog oca koji je bio veoma posesivan a Lilit je bio u osmoj solara nad Merkurom i Suncem u petoj- ljubav sa osobom koja se lepo izražava, Merkur nad Algolom- žena invalid.

U godini poznanstva Mesec je bio u Škorpiji u njenoj 8.solara i 2. natala u dobrom aspektu sa njegovim Plutonom u ribama. Jupiter je bio nad njegovim Uranom u konj sa njenom Psihom na kraju Škorpije. Karma je bila nad njegovim podznakom u Strelcu a Mars takodje u Strelcu u njegovoj prvoj kći a njenoj 11.

Njoj su Venera i Merkur u toj godini došli nad Veneru.Uran nad osmom donosi strast često i burna osećanja. Ovo je priča sa srećnim krajem, živeli su zajedno, kao bračni par u Firenci gde im se rodio i sin.

Copyright by Jasminka Holclajtner