Pun Mesec u Devici 24.2.2023.- Nova poznanstva

 

Nad Beogradom ( geografska širina Grinidz +1, Balkan,srednja Evropa)

Pun Mesec u 13.30 h stavlja težište na potrebu za dobrom komunikacijom baziranom na emocijama, prijateljstvu i poverenjeu jer je podznak horoskopa ovog plantarnog događaja u Raku koji simbolizuje prisnost, Mesec, vladalac Horoskopa punog Meseca u pouzdanoj Devici u trećem polj kojim vlada Merkur, planeta dobre komunikacije koji je jak u Vodoliji u 8-kući analognoj znaku Škorpije u koju pada vrh pete kuće ljubavi i erotike.Naglašena sedma kuća braka, partnerskih odnosa u Vodoliji sa Plutonom, planetom harizmatičnosti u Vodoliji na početnim stepenima i daje mnogima sposobnosti preinjenog zavođenja jer je u sedmoj kući slab, tako da ne iskazuje agresivnost nego strpljenje.

 

Mesec kao vladalac horoskopa i glavna planeta pri pojavi punog Meseca u Devici govori o potrebi za samo kontroloom, posebno će mnogi biti sposobni da kontrolišu reči jer je Merkur, simbol reči i komunikacije jak i ne dopušta iz osme kuće da ga bilo ko provocira. Kako je Merkur i vladalac Blizanaca u koje pada 11.kuća društvenog života ali i delimično 12.kuća tajnovistosi, merkurovski tipovi ljudi biće skloni da verovatno budu dvosmisleni  da do sledećeg punog Meseca koji će biti u Vagi, znaku braka i bračnih odnosa 25.marta kada bude pomračenje Meseca, dobro je pokazati izvesnu dozu uzdržanosti i ne ulazitu nesmotreno u neke odnose koji će izgledati komplikovani već samim tim što će Sunce u fazi pomračenja biti u Ovnu, pod uticajem Marsa koji će dva dana pred pomračenje ući u znak Riba.Sve odiše nekom tajanstvenošću i moguće da će mnogi ući u tajne veze ili će se potpuno iznenada i nepromšljeno upustiti u neku avanturu, možda će ući u brak, Merkur će ve ući u Ovna i mnogi će nastupiti direktno a Venera, planeta ljubavi, biće u Ribama u znaku u kome je egzaltirana.

Mnogi će poželeti da stupe u brak

U ovom horoskopu punog Meseca Venera, planeta ljubavi je u Vodoliji u sedmom polju u kome je jaka, Mars takođe ali je slab u sedmom polju i izgleda kao da žene u vezi dominiraju ali u stvari Mars je u dobrom aspektu sa Amorom u Ovnu, Kupidon je na kraju Ovna u konjunkciji sa Merkurom tako da će mnogi biti slatkorečivi i to će doneti efekta jer će biti u dobrom aspektu sa Erosom u Ovnu. Iako Mesec deluje stidljivo i uzdržano, mogo toga se dešava što malo ko prepoznaje kao signale udvarana i ljubavi.

Asteroid Valentin je na sredini Ovna između Jupitera i Urana donoseći mogućnost udvaranja na putovanju, naročito u inostranstvo.Crni Mesec Lilit u Devici u ljubavni asteroid Juno u 3.kući nalaže oprez jer će mnogi biti ljubomorni i to otvorno iskazivati samo na osnovu rekla-kazala.

Asteroid Lust ( požuda) u prvoj kući ovog horoskopa u Lavu u opoziciji sa Marsom i Venerom donosi stastvenu vezu posebno između vazdušnih i vatrnih znakova.

Asteroid Angel u Lavu u prvoj kući horoskopa takođe ukazuje na srećne okolnosti i mogućnosti poznanstava i susreta koji obećavaju.

Astrološke kuće novca i posla, karijere padaju u vatrene znake zbog čega nikome neće nedostajati inicijativa, posebno za neke nove, honorarne poslove ili projekte sa strancima jer iako su naglašeni Lav, Strelac i Ovan, deveto polje inostranstva sa Suncem, Saturnom i Neptunom obećava mogućnost nalažena rešenja u radu sa osobama iz nekih udaljenih

zemalja.