Da li ste u vezi sa pravim partnerom

Ovo je pitanje koje često klijenti postavljaju astrolozima, mnogo manje psiholozima. Kada neko ko ima probleme emotivne prirode ode kod psihologa ili psihijatra on očekuje da mu se ponudi rešenje i proces traženja rešenja je sasvim drugačiji od onog kako to radi astrolog. Astrolog prvenstveno sagledava kako funkcionišu uporedni horoskopi, da li su to dvoje kompatibilni ili ne.

Pravilo je da se gledaju uporedni horoskopi po sistemu astroloških kuća. Ako je npr. podznak jednog partnera nad vrhom 7.kuće drugog partnera, to može ukazivati na mogućnost intenzivne veze čak veoma strastvene, naročito ako se u 1. i 7. tj. u prvoj kući jednog partnera i 7.kući drugog nalaze povoljne planete npr. Mesec, Venera, Jupiter, veza može biti srećna dok je prisustvo Marsa prilično opasno jer može ukazivati na agresivnost od strane one osobe u čijem se horoskopu nalazi Mars.Uran na nivou 1.-7.kuće nagoveštava mogućnost raskida veze. Saturn donosi potrebu za dominacijom.

Ako žena ima Mesec u Ribama, Biku ili Raku a muškarac ima Mesec u vatrenom znaku, on će biti impulsivan i neće joj odgovarati. Može u početku veze pokazivati strast koja će njoj imponovati ali vremenom može da je zamara svojom hirovitošču. Žena sa Mesecom nad nekom fiksnom zvezdom koja ukazuje na mogućnost da ona bude sklona melanholiji neće izdržati sa muškrcem koji ima Mesec u vatrenom znaku jer on od nje očekuje da prihvati život sa više radosti. Muškarac koji ima Mesec u konjunkciji sa Satunom ili Plutonom može biti previše zahtevan i autoritativan, može očekivati od partnerke da ga bezpogovorno sluša.
Ukoliko muškarac ima Mesec u vodenom znaku on očekuje od partnerke razumevanje i pažnju i ukoliko je partnerks sa Mesecom u Biku, Raku ili Ribama, verovatno veza ima perspektivu i njih dvoje mogu da budu u emotivnoj vezi.Što više elemenata zemlje u horoskupu bilo muškarca ili žene, to je moguća veća mogućnost da partner sa elementom  zemlje bude trpeljiv i spreman da popusti u vreme kada je to potrebano.Element zemlje omogućava partner koji je pod njegovim uticajem da bude strpljiv, što je ponekada veoma bitno da bi veza opstala.Ako jedan partner ima naglašen element zemlje a drugi element vazduha ili vatre onda će on teško podneti promene raspoloženja partnera koji ima naglašen element vazduha i vatre.

Ako žena ima naglašen element vazduha, posebno naglašen znak Vodolije, ona je sklona da pokazuje koliko je samostalna, voli izlaske, nije joj bitno da li je partner sa njom, najvažniji joj je društveni život i ako partner nije spreman da je prati u njenim potrebama da često izlazi, ona će izlaziti sama. Ako muškarac pri tom ima naglašen element vode, tj. Mesec,Mars ili Veneru u nekom vodenom znaku ili Sunce i podznak, on neće moći da joj se suprotstavi ali može biti veoma vezan za nju.

Venera je takođe planeta koja određuje emotivni status osobe. Venera u vatrenim znacima govori o osobi kojoj je strast i uživanje na prvom mestu, oni koji imaju u vazdušnom znaku Veneru očekuju da sa partnerom dobro komuniciraju da su sličnog metalnog sklopa i oni najviše vole da izlaze zajedno. Ako je Venera u zemljanim znacima, osoba je uzdrđana. Venera je u tzv, padu u Devici i Jarcu tako da postoji izvesna doza konzervativnog pristupa ljubavi dok je Venera u Biku hedonistička i osoba se ne obazire baš mnogo na potrebe partnera koliko na svoje lične potrebe.

Kada je Venera u vodenom znaku, osoba je bolećiva i romantična, sklona idealizaciji osim u Škorpiji kada je u stvari posesivna i strastvena.Ipak tu su osećanja izuzetno jaka.

Mars pokazuje vrstu strastvenosti u vatrenim znacima daje stalnu potrebu za uzbuđenjima kada je u vodenim, onda je osoba bolećiva osim kada je u Škorpiji, daje veliku posesivnost i ljubomoru. Mars u zemljanim znacima govori o materijalnoj sigurnosti kojoj se daje prioritet a u vazdušnim, sklonst ka varanju i ka flertu.

Nezavisno od astroloških pokazatelja koji ukazuju na mogućnost harmonične veze, znaćte da ste u vezi sa pravim partnerom onim koji vam odgovara ako pokazuje poštovanje prema vama, tj. ako uvažava vaše kritike, želje i potrebe i pokušava da vam izađe u susret kag god može.

Drugi važan pokazatelj da ste u vezi sa pravom osobom je ispunjavanje obećanja. Onaj partner koji lako daje obećanja a ne ispunjava ih, zapravo manipuliše vama i potcenjuje vas, ne uvažava vas kao ličnosti i misli da može da lako izađe sa vama na kraj, tj. da vas obmane.