Ne dešava se često da su Venera i Mars u znaku Lava istovremeno. To je onda veoma burno leto a mora biti u letnjem periodu jer je Venera uvek blizu Sunca i može biti dok je Sunce u Blizancima, Raku, Lavu ili Devici, retko u Vagi. Ovakva planetarna situacija je bila u leto 2017. Uvek treba obratiti pažnju kada je Venera u Lavu gde se nalazi Mars, naročito ako se zapopoćinje emotivna veze.Napet aspekt između Venere i Marsa ako je Venera u Lavu a Mars u Škorpiji ili u Vodoliji možda da donse veliku fizičku privlačnost i može da bude “okidač” za početak nekakvog odnosa koji će svakako biti intenzivan. Kada je Venera kao što je trenutno slučaj, ulaskom u znak Lava u konjunkciji sa nekom planetom, konkretno sa retrogradnim Merkurom, treba tumačiti to kao konjunkciju koja daje pečat opštem uticaju Venere, odnosno, sve što ima veze sa informacijama, posebno ako se radi o odnosu dvoje koji su sasvim različiti bilo po životnim stavovima ili po temepramentu, ne treba se upuštati ni u kakve svađe jer retrogradni Merkur govori o tome, posebno jer je u Raku i to bi se mogo odnositi na one koji su duže u vezi, u vanbračnoj iil bračnoj zajednici i može doneti neku vrstu razdvajanja, moguće samo privremeno i to zbog mešanja sa strane jer je Merkur u opozicij sa Plutonom.

Ovakva pozicija Venere koja će boraviti u Lavu do 21.avgsta u početku će foromirati napet aspekt sa Uranom do 6.avgusta, zatim trigon, povoljan aspekt sa Jupiterom u Strelcu a zatim do 18. inkonjunkciju, nepovoljan aspekt sa Plutonom. Kako Merkur kreće direktnim hodom 2. avgusta mnogi će pokušati da isprave možda nešto u svojim odnosima, da pokušaju pomirenje.Od sredine avgusta Venera i Mars će biti u konjunkciji u Lavu do 19. avgusta i to je period kada će mnogi na putovanjima doživeti mnogo toga interesantnog i uzbudljivog, možda će se ponovo zaljubiti. 

Pod najvećim uticajem Venere i Marsa u Lavu biće vazdušni ( Blizanci, Vaga i Vodolija) i vatreni  znaci (Ovan, Lav i Strelac)i dok će vodeni ( Rak, Škorpija i Ribe) biti mnogo više obuzeti karijerom i potrebom za dominacijom dok će zemljani znaci, Bik, Devica i Jarac biti skloni flertu i preljubi. Ova konjunkcija Venere i Marsa i pozicija u Lavu i kada ne budu u aspektu podstiče želju za uživanjem fizičkom aktivnošću, bavljenju sportom, umetnošču, putovanjima. Dobar aspekt sa vatrenom pozidijom Jupitera u Strelcu samo doprinosi poterbi za zabavom i druženjem naročito na putovanjima.

J.Holclajtner